Wij zijn een begrip in de markt op het gebied van oplossingen in geluid, emissie en warmte terugwinning.

Kwaliteit, oog voor detail en innovativiteit zit in ons DNA en dat al meer dan 40 jaar.

Ilya Sundukov I Account Manager CIS

GELUID / TRILLING

Geluiddemping voor uiteenlopende situaties

Als expert op akoestisch gebied zijn wij meer dan veertig jaar specialist in geluidreductie. Al vanaf het eerste gesprek merkt u dat u met deskundigen aan tafel zit. Een deskundige die goed naar u luistert. En een deskundige die op basis van de situatie kan analyseren welk systeem voor u optimaal is. Droog of ‘nat’ dus watergeïnjecteerd, standaard of ‘state of the art’.

Discom heeft ervaring met geluiddempers van uiteenlopende typen en uitvoeringen, bestemd voor uiteenlopende toepassingen en omstandigheden. Bijvoorbeeld in situaties waarin de ruimte zeer beperkt is er extra kritische eisen gelden of als er sprake is van explosiegevaar. Ook uitbreiding met vonkenvangers is mogelijk. Discom kan uw uitlaatgassysteem compleet leveren, dus inclusief geluiddemper, ophanging, compensatoren en eventueel oplossingen voor emissiebeperking en/of warmte terugwinning.

EMISSIE

Emissie tot een minimum beperken

Overheden stellen steeds meer eisen aan de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen. Voor uitlaatgassystemen is daardoor het accent van uitsluitend geluidreductie verschoven naar de combinatie van geluid en emissie. Twee verschillende specialismen, één specialist: Discom. Ook als u te maken heeft met emissiebeperking zijn wij uw partner. In het gehele spectrum van de maritieme-, de industriële- en de energiemarkt kennen wij de eisen. Per project ontwikkelen wij een systeem op maat, met actuele kennis van de mogelijkheden van roetfilters, selectieve katalytische reductie (SCR) en andere technieken.

Met de expertise van Discom in emissietechnologie kan uw uitstoot tot een minimum gereduceerd worden en alle geldende emissie eisen halen. Bovendien maakt de integratie met geluidbeperkende technieken en systemen voor warmtehergebruik een efficiënte combinatie van technieken mogelijk, rekening houdend met aspecten zoals bijvoorbeeld tegendruk.

WARMTE

Warmte hergebruiken voor meer energie-efficiency

Uitlaatgas is niet alleen maar een afvalproduct. Met uitlaatgas gaat ook warmte verloren. Kostbare warmte die met intelligente technieken weer is te benutten. Als specialist in uitlaatgassystemen heeft Discom ook de kennis en de techniek in huis om energie niet verloren te laten gaan. Warmte welke bijvoorbeeld aanwezig is in uitlaatgas van soms wel honderden graden celsius kan op die manier effectief worden hergebruikt als energiebron voor weer andere processen. Moderne en efficiënte technieken voor het hergebruiken van warmte worden door Discom onder meer ingezet bij warmte/krachtkoppelingen. Ook in andere situaties waarin nu nog warmte verloren gaat zijn deze oplossingen denkbaar.

Scroll naar top